Gokart racing

Älskar du fart och fläkt kombinerat med racing? Då har du med största sannolikhet inte missat gokart racing, ett underhållande sätt att ha kul med sina vänner samtidigt som man tävlar om en plats på prispallen. Man ägnar sig åt gokart racing med hjälp av fordon på fyra hjul. Några varianter har ingen motor men de allra flesta, och mest populära, har en kraftig motor som tillåter dem nå höga hastigheter. Det vanligaste är att man besöker en inom- eller utomhusbana där man får möjlighet att hyra gokarts och utrustning under ett par timmar. Då inkluderas oftast fordonet, hjälm och en overall.

Eter att du besökt en bana för gokart racing, fått ditt fordon och tagit på dig utrustningen är det dags för fartfylld underhållning. Man kör oftast i olika omgångar (10 – 15 min) och efter tiden är slut får man reda på vem som varit snabbast. Fordonen är utformade för att förse föraren med nödvändig säkerhet och även banan brukar innehålla säkerhetsåtgärder. Vissa ställen, till exempel nöjesparker, erbjuder go-karts som är försedda med max-hastigheter och möjligheten att stänga av fordonen med hjälp av kontroller. För dem allra yngsta kan skötaren ibland också kontrollera fordonet och hjälpa barnet att exempelvis återvända till banan.

För den som vill betta på gokart racing, rekommenderas sidan mgi.nu. Där finns information om oddsspel och vinster på diverse sporter.

Motorer i gokart racing

De flesta fordon som du hittar i inom- och utomhus gokart racing är försedda med 2-takts- eller 4-takts motorer. Det vanligaste är att fordonen har plats för en förare men vissa platser erbjuder även plats för två personer. I vissa länder kan man ansöka om licens och få möjligheten att köra fordonen på vanliga vägar. Om du vill använda din gokart inom EU kommer du att stöta på vissa restriktioner. Fordonet måste exempelvis ha strålkastare, bakljus, signalhorn, blinkers och ha en maxkraft på 20 hästkrafter. De flesta väljer därför att köra gokarts på de många alternativ som finns runtom i landet.

Gokart racing är underhållning för alla